Toprağın pH değeri, en basit tanım ile topraktaki hidrojen iyonları (H+) konsantrasyonları şeklinde tanımlanabilir. Bunun en basit anlatım şekli ise, biz insanlarda tansiyon ne anlam taşıyorsa, topraktaki pH değeri de yaklaşık aynı anlamı taşımaktadır. İnsanlarda tansiyonun yüksek olması veya düşük olması o kişinin sağlığı ile ne kadar yakından ilgili ise, toprağın da pH değerinin Yüksek (7,5’den fazla) veya düşük (6.5’ten düşük) olması, bitki kökleri tarafından besin elementlerinin alınması üzerine o kadar etkilidir.
Bu nedenle bitkisel üretimde gübreleme yönünden birim alandan yüksek ve kaliteli ürün elde etmek için, bitkinin kılcal kök bölgesindeki toprak tabakasının pH değerinin, bitkinin istediği pH değerinde olması gerekir. Ülkemiz genelinde ise yüksek pH lı topraklara sahibiz .Bu durumda tarım alanlarında yüksek olan pH değerinin azaltılması gerekir. Bunun en ucuz ve etkili yolu ekim öncesi ve hazırlık dönemlerinde Elementel saf toz (mikronize) kükürt uygulamakla olur.
Bunun dışında, Toz Kükürt; mantar, mildiyö, kırmızı örümcek, külleme, kozalak akarı, bağ uyuzu, pas, kara leke vb. hastalık ve zararlılarla mücadele de yüzyıllardır kullanılan en eski üründür. Hem mücadele, hem müdahale hem de koruyucudur. Kükürt uygulamalarında ürün üzerinde insan sağlığı için zararlı kalıntı bırakmaması bilinçli tarım yapan çiftçilerimiz için çok önemli bir etkendir.
Köseoğlu Kükürt, ürettiği toz kükürdü mikronize olacak şekilde eleyerek kalibre etmesi, gerek toprak kullanımında, gerekse yaprak kullanımında yüksek randıman ve verimlikle kullanılmasına olanak vermesidir. Çiftçimizin Köseoğlu Ak Kükürt markasını Elementel Kükürt’ü ve toz Kükürt’ü tercih etmesi bu yüzdendir.
Yenice mh cemal Gürsel blv.no.175/a TARSUS/MERSİN
info@koseogluakkukurt.com
0 324 454 1412